O nama

KALI TUNA d.o.o. je tvrtka utemeljena u Kalima na otoku Ugljanu 1996. godine od strane hrvatskih povratnika iz Australije te se smatra pionirom djelatnosti kaveznog uzgoja atlantske plavoperajne tuna na Mediteranu kojom je započela iste godine. Tijekom postojanja nekoliko je puta udvostručila svoju proizvodnju te se i danas svrstava među najuspješnije firme koje se bave ovom djelatnošću te svojim radom, produktivnošću i profitabilnošću uvelike pridonosi udjelu u hrvatskom izvozu, koji je od neizmjerne važnosti za našu privredu. Također je i neupitan njezin značaj za (ne)zaposlenost, kako na otoku Ugljanu tako i na susjednom Pašmanu i Zadru.

Iako se čini da je Kali tuna dostigla vrhunac širenja poslovanja, još uvijek teže biti najbolji u svom poslu, zadovoljavati najstrože kriterije i standarde vezane za kvalitetu proizvoda te se otvoriti i drugim tržištima.

Uzgoj tuna u Hrvatskoj započeo je 1996. godine, nakon što su dva povratnika iz Australije prenijeli iskustva i know how o uzgoju tuna i osnovali prvo uzgajalište tuna na Mediteranu u Kalima na otoku Ugljanu, mjestu koje je poznato kao ‘najribarskije’ mjesto na Jadranu.

SAZNAJTE VIŠE

Kali tuna i njezino povezano poduzeće MB Lubin ribarstvo d.o.o. doprinosi i podržava lokalnu industriju i zapošljavanje od svog osnutka. Većina od naših preko 100 zaposlenika na uzgajalištu i ribara imaju više od 20 godina iskustva u ovoj industriji te njihovo znanje, marljivost i posvećenost poslu čini najveću vrijednost naše kompanije.

SAZNAJTE VIŠE

Stvarati, proizvoditi i isporučivati visoko kvalitetne, svježe i smrznute proizvode marikulture i ribarstva koji će predvidjeti i zadovoljiti potrebe potrošača.

SAZNAJTE VIŠE

Proizvodi

Uzgoj tuna temelji se na ulovu divlje tune. Proizvodni ciklus zasnovan je na potpunoj kontroli proizvodnje zahvaljujući činjenici da uzgojni ciklus traje do 30 mjeseci od trenutka ulova mlađi. Pažljivo odabranom selektivno prehranom ribe, možemo kazati da je istaknut utjecaj na kvalitetu ribe pritom misleći na karakteristike boje i masnoće tkiva.

SAZNAJTE VIŠE