Povijest

Uzgoj tuna u Hrvatskoj zapoĉeo je 1996. godine, nakon što su dva povratnika iz Australije prenijeli iskustva i know how o uzgoju tuna i osnovali prvo uzgajalište tuna na Mediteranu u Kalima na otoku Ugljanu, mjestu koje je poznato kao 'najribarskije' mjesto na Jadranu. Intenzivnom hranidbom ulovljene divlje tune pokušala se dostići kvaliteta mesa koja zadovoljava standarde zahtjevnog sashimi tržišta, koje uzgojena tuna gotovo u cijelosti zadovoljava, dok tuna iz ulova ima samo 30% kvaliteta mesa koje tržište zahtjeva.

Budući da je potražnja za tunom na tržištu rasla, ostvarili smo veliki potencijal na globalnom tržištu, a naše poslovanje prepoznato je kao posao visoke tržišne vrijednosti još od našeg osnutka.

Proizvodi

Uzgoj tuna temelji se na ulovu divlje tune. Proizvodni ciklus zasnovan je na potpunoj kontroli proizvodnje zahvaljujući činjenici da uzgojni ciklus traje do 30 mjeseci od trenutka ulova mlađi. Pažljivo odabranom selektivno prehranom ribe, možemo kazati da je istaknut utjecaj na kvalitetu ribe pritom misleći na karakteristike boje i masnoće tkiva.

SAZNAJTE VIŠE